HTML

Daniel Speer Brass-iskolai hangverseny, rendezvény

Gyermekközpontú hangszerbemutató és hangverseny a Daniel Speer Brass rézfúvósegyüttes programja

Friss topikok

Archívum

Segítség komolyzene ! Vége az unalmas iskolai koncerteknek !

2012.01.26. 17:06 Brassdance_zenekar_rendezvényre

 

 Daniel Speer Brass 1990ben alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Pécsi tagozatának hallgatóiból. www.dsb.hu

Elhivatottak vagyunk abban, hogy a rézfúvós kamarazene szépségeit minél szélesebb körrel ismertessük meg.
Miért is kellene csak egy viszonylag szűk körnek hallgatnia ezt a zenét? Ne csak kollégák, tanárok ismerjék a rézfúvós kvintett muzsika gyöngyszemeit! Mi kivisszük az emberek közé!
Kezdtük ezt azzal, hogy a  szó szoros értelmében, a nyolcvanas években főiskolásként utca- zenéltünk. Még élveztük is hogy sokan megálltak Pécsett a Király utcában hallgatni bennünket.

Örömet szereztünk másoknak s magunknak is a kamarazenével. Ez a szó szoros értelemben így már nem is lehet kamara, azaz szoba zene, hiszen nélkülözte a négy fal zártságát.
Elkezdtünk iskolákban diákoknak játszani. Saját stílust, repertoárt, ismeretterjesztő előadást szerkesztettünk. A gyerekeknek egyesével rajzfilmzene részleteket játszunk, s ha kitalálták, jövünk csak be egymásután. A különböző hangszerek szólókkal mutatkoznak be.
Ismert, az egyes hangszereket oly jól jellemző darabok ezek.

Az operált operák blokkban például a vadászkürt Weber : Bűvösvadász című operájából a Vadászkórussal, a tuba Mozart Varázsfuvolájából Sarastro F dúr áriájával szerepel.
A számok között beszélünk is minden hangszerről. Hallhatnak egy kis hangszertörténetet némi hangképzéssel, ami nagy tetszést arat.
A találós kérdést megfejtők megpróbálhatják megfújni hangszereinket. Bár nagy élmény a közös ütőhangszeres játék a gyerekekkel, mégis a jelmezes, mozgásos Carmen show az Operált Operák program legsikeresebb darabja.
A népek táncai vagy az állatok farsangja, sőt a jazztörténet program is hasonló szerkezetű. A gyerekeket másként közelítjük meg. Közvetlen, allűr-mentes produkciók a legszebb zenékkel, ami olyan sikert eredményez, amin sokszor a mai napig meglepődünk. Tini fiúk s lányok sikítva tapsolnak s jönnek utánunk aláírást kérve, mint egy pop koncert után. Talán még nagyobb öröm számunkra, hogy koncertjeink után sokan kezdenek el, zenélni tanulnak. Az ifjúsági koncertjeink szervezését  később a Filharmónia vette át.

További koncertszinopszisért kattints ide
Sörfőző Zoltán együttesvezető DSB PRODUKCIO 20 9316112

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene konferencia program sziget fesztivál esküvői helyszín jazzy céges rendezvény lakodalmas zene rendezvény helyszín esküvői zenekar műsor tv karácsonyi rendezvény szülinapi rendezvény zenész esküvőre karácsonyi céges rendezvény koncert 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://iskolaikoncert.blog.hu/api/trackback/id/tr983854978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása